תפילה וברכות

מתי מברכים מזונות ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בארוחה, כאשר מברכים המוציא או שהכל על מזון מסוים האם זה מוציא ידי חובה גם את המשקים, או שבכל מקרה על משקאות יש לברך בנוסף? ומה לגבי יין? מה מברכים על אכילת ענבים? מה ההבדל בין ´מזונות´ ל´הכל´ כאשר בתבשיל יש קמח. האם לפי אחוזי קמח ביחס לשאר המרכיבים? אם יש גם ירקות (פשטידה לדוגמא) האם זה שהכל ? לגבי מזון מוכן קנוי. לא כ"כ הבנתי.. פעם עניתם שבייגלה (חטיף) זה מזונות, אבל קרוטונים קנויים זה שהכל. אפשר הסבר.

תשובה

שלום וברכה

מוציא את כל המשקים לבד מיין. פירות אינם באים בתוך הסעודה ויש לברך עליהם בנפרד.

כל תבשיל שמכניסים בו קמח כדי להטעים את המאכל ברכתו מזונות. כל תבשיל שהקמח בא רק להסמיך או לדבק את חלקי המאכל, ברכתו שהכל.

קרוטנים קוניים העשויים מקמח הם מזונות. קרוטונים ביתיים הנעשים מלחם רגיל ברכתם המוציא.