נשים

איפה ניתן להשיג מעיל ללא שעטנז?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.איך אפשר לקנות מעיל אם אין לי מושג אים יש בו שעטנז? אני כבר ללא מעיל כבר חודשיים כי אני מפחדת לקנות ואז יתברר לי שיש בו שעטנז לאחר בדיקה ואז אני יתקע עם מעיל ו400 שקל פחות בכיס. מה העצה? 2. מה ההלכה אומרת לגביי נעל עקב לאשה?מותר או אסור? 3. למה צריך לומר קדיש על נפטר שלדוגמא אותו נפטר חזר בגלגול הרי הוא מגולגל אפשהו בנשמה או בדומם וכו.. אז על מי בעצם אומרים את הקדיש? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ניתן לקנות בבני ברק בחנויות רבות שיש בהם השגחה על שעטנז. מלבד זאת כל בעל חנות חרדי יחזיר לך את הכסף אם המעבדה תמצא שיש בה שעטנז.

2. מותר.

3. הקדיש מסייע לו לצאת ממקום זה ולהתעלות.