תפילה וברכות

צורך בברכות נוספות מלבד ברכת המזון

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום רב . כמה שאלות : 1.אם אכלתי מאפה וברכתי עליהם מזונות וגם שתיתי קצת וברכתי על זה שהכל , ואחרי 15 דק` אכלתי סעודה עם לחם ואז ברכתי בסוף ברכת המזון . האם אני צריכה גם להגיד מעין שלוש ובורא נפשות אח"כ או שברכת המזון פתרה הכל ? 2.אם החזקתי בורקס ביד ולידי היתה כוס שוקו וברכתי עם כוונה על הבורקס בטעות שהכל , אז האם אני צריכה לחזור ולברך נכון שזה מזונות ? האם אני יכולה במקרה כזה לא לברך אז שהכל עוד פעם ולחשוב שברכתי על הכוס שוקו בעצם כי זה הברכה שלה ? בתודה ענקית מראש !

תשובה

שלום וברכה

1. יצאת הכול בברכת המזון.

2. אין צורך לחזור ולברך מזונות אלא מותר לך לאכול את הבורקס כי על כל דבר שמברכים שהכל, יוצאים ידי חובה ולאחר מכן את יכולה לשתות את המים ללא ברכה נוספת.