שאל את הרב - כללי

חיבוט הקבר ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

דודה של אבי נפטרה אתמול וזה עלה בי שאלות לגבי חיבוט הקבר שבאים 2 מלאכי מוות וכורתים את האיברים אם האדם לא יודע את השם שלו הרי כול אדם יודע את שמו לכן לא הבנתי איך אדם שוכח את שמו,דבר שני חיבוט הקבר לא קורה לאדם ביום שבת רק ביום חול יך הוא כורת את האיברים ואחרים מרכיבים מחדש ושוב כורתים והאם הנשמה מרגישה בזה כי הגוף כבר איננו ואיך נמנעים מזה אשר נפטרים ביום חול אם אדם מתאבד יום שבת האם הוא גם נמנע מחיבוט הקבר אודה לךלתשובות ושלא נדע ושנזכה לחיים ארוכים ושמחים.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

פחד המיתה הוא יכול להשכיח מבן האדם את שמו, מפני שהפחד הוא איום לפעמים, אבל מי שעשה טוב בחייו, ומילא יעדו וקיים תפקידו, הוא לא מפחד מהמוות, ויזכור את שמו.

חיבוט הקבר, צער לנשמה הוא, שאין לו בקברו רוגע עם מנוחה ונחת, אבל מי שיש בידו תורה ומצוות ומעשים טובים, מצילים אותו מכל זה.

המתאבד רח"ל, מעמדו ומצבו הוא עצוב וגרוע ביותר מחיבוט הקבר.

בשורות טובות וישועות ונחמות;

יעקב משה