אמונה

מדוע התפילות לא עזרו לאבא להישאר בחיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה בת 32,מאוד מאמינה!התחלתי להתחזק לפני כמה שנים,אבא שלי נפטר לפני חודש,הוא נכנס לבית חולים בגלל בצקת בריאות והמצב שלו הסתבך שם..מה לא עשינו,כמה התפללנו,הבאנו קמע מהרב שרעבי ז"ל,צדקות,קבלות על עצמנו ומה לא?...אני היחידה שתמיד אמרתי לכולם,שהקדוש ברוך הוא יציל אותו,התווכחנו עם מנהל מחלקת טיפול נמרץ {שקבע שאבא שלי לא ישרוד מהיום הראשון שנכנס לטיפול נמרץ}שבורא עולם מחליט מי יחיה מי ימות והוא יווכח לדעת שיש ניסים והיו ניסים..ולאחר חודש קשה,עם הרבה יסורים,אבא שלי הלך לעולמו....השאלה שלי היא-כתוב בתהילים-"קרוב ה´ לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת!"...ושאם מאמינים באמת!! הקדוש ברוך הוא עושה ניסים...ואני ב א מ ת האמנתי ובטחתי,לא רק אני, שהוא יציל אותו,אז מה הטעם בתפילות אם בסוף הקב"ה עושה מה שהוא רוצה?...כל הזמן הייתי אומרת שהקב"ה לא יעשה לסבתאשלי{אמא שלו} עוד אסון נורא כזה,הוא רחום וחנון כי כבר נפטרה לה ילדה,אחות של אבא שלי והיום היא בלי ילדים....לא יכול להיות שהיא באה לעולם כדי להביא שני ילדים,לגדל אותם לבד,בקושי רב,טיפחה דאגה להם ואז שניהם מתו לה.....אז למה להביא ילדים לעולם?? למה הקב"ה רוצה שאנשים יחיו עם הצער הזה? יש כאלה שלא מסוגלים לעמוד בזה ולא עלינו מתאבדים,אז למה?לא רק זה גם אתמול,הילד של השכנה שלנו,בן שנה וחצי ,בריא,קיבל דום לב באמצע הלילה ונפטר....אז מה? אני מגיעה לתהומות של מחשבות שאולי בכלל עדיף לא להביא ילדים לעולם,שחס וחלילה לא נעמוד בנסיון הזה של לאבד הכל בחיים,מה הטעם? מצטערת אם הכל מבולגן,היום המשפחה אומרים לי -"איפה בורא עולם שלך? מי צריך את כל ההנסיונות והתיקונים האלה?..ואני מרגישה שאני עוד רגע נשברת....

תשובה

שלום וברכה

כל אדם נקצבים לו חייו ביום היוולדו וכמעט לא שייך שיוסיפו לו שנות חיים יותר מהנקצב לו. מאחר והאדם השלים את מידת ימיו בעולם הוא חייב להסתלק וללכת לעולם הבא, אין בו כבר כל טעם להישאר בעולם הזה. תפילות לא יעזרו ולא סגולות ולא קבלות טובות מאחר והוא כבר השלים את ימיו

 לפעמים נגזרים על האדם 80 שנות חיים ועקב חטאיו, נגזר עליו להיפטר קודם זמנו, או אז ניתן להמתיק את הדין על ידי קבלות טובות תשובה וכו'.

ככל הנראה במקרה של אביך ז"ל, הוא כבר השלים את ימיו ולא היה יכול להישאר יותר בעולם הזה. את באמנותך ובמעשייך הטובים מסייעת מאוד לאביך בעולם האמת ומביאה אותה לגן עדן. >מאחר ורוב רובם של בני האדם אינם קוברים את בניהם בחייהם, אין סיבה חלילה להמינע מלהינשא ולבנות בית נאמן לה' ולתורתו.

אשמח לחזקך ולסייע בידך עוד.