שבת

אזעקה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני מתחזקת מזה כשנה וכחודשיים שלושה מקפידה על שמירת השבת. בביתנו מופעלת אזעקה לפני השינה בערב שישי(בעלי אינו שומר שבת) בשבת בבוקר אני ברוב המקרים קמה ראשונה לפני כולם ובלית ברירה מנתקת את האזעקה בבית. האם זה בסדר? מה עלי לעשות? יש לציין כי היתה פריצה אצלנו ולכן אנו לא רואים כאפשרות לא להפעיל את האזעקה בלילה. תודה רבה, תזכו למצוות, גלית.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה ביותר לחבר על ידי חשמלאי מוסמך שעון שבת שינטרל את האזעקה בשעות הבוקר.

אין היתר לנטרל את האזעקה בשבת בידיים.