חברה והשקפה

חרדים חיים על חשבון המדינה- האמנם?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. ברצוני לשאול שאלה שמטרידה המון את שנת 2011\2012 למניינם. אני בעלת תשובה כשנתיים ברוך השם,זכיתי להתחתן השנה לבן תורה ירא שמיים גם בעל תשובה. אני לא יכולה להתעלם מכך שהרבה אנשים בעבודה או במשפחה כשרואים דמות חרדית כמוני לדוגמא, אינם יכולים להתעלם מההטחות של- אתם חיים על חשבון משלם המיסים החילוני, אתם חיים על חשבוננו וכדו´... הסתכלתי בתשובות שבאתר אך הן אינם סיפקו לי תשובה לשאלה שארצה לשאול- אם לומר את האמת איני יודעת מה לומר להם- לא שאני חושבת שהם צודקים פשוט אין אף אחד שיכול לתת לי הסבר מדוייק כדי שאני אוכל לסתור אותם. אני לא חושבת שאנחנו חיים על חשבון המדינה- אני חיה חיים חרדיים ולכן אני יודעת... אך כשהם באים לי עם ממצאים ומחקרים שהם ראו ושמעו איך אני יכולה לומר להם- התקשורת משקרת לכם- הם לא מאמינים לי... אז השאלה שלי היא כזאת- איזה נתונים אני יכולה לומר להם אחת ולתמיד שחרדים אינם חיים על חשבון המדינה? ואיך אוכל להתווכח עם כביכול "ממצאים" שיש להם בתקשורת החילונית? אני באמת מנסה להתווכח כמה שפחות עם אנשים כאלה אבל כשזה כל פעם חוזר על עצמו ואין לי מה להגיד זה נראה כאילו שהם צודקים... ומה כדאי לי לומר לאנשים כאלה בכלל? כי יש כאלה שבאמת רוצים תשובות ולא סתם רוצים להתווכח. אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה ויישר כוח גדול!

תשובה

שלום וברכה

אלו שסתם מתווכחים אין לענות כלל, אלו שרוצים לדעת תשובות והם מאשימים אותך שאת חיה על חשבון המדינה. תשאלי אותם איך בדיוק זה קורה? אלו כספים את מקבלת מהמדינה? שהם יוכיחו לך איך את מקבלת כסף מהמדינה. מה החרדים מקבלים יותר מהחילוני? הרי אנו מקלבים פחות בכל דבר ראי בP>אין מה לענות על דמוגגיה. רק לאחר שהם יביאו טענות המבוססות על מציאות נוכל לענות על כך.