האם עילוי נשמה לנפטר לאחר שנה, פוגע בנשמתו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי לדעת האם אחרי שנה לנפטר, אסור לעשות לעילוי נשמתו ? אמרו לי שזה מפריע לנשמה, מזיז אותה כל פעם ממקומה למקום אחר? ומצד אחר שמעתי שטוב לעשות לעילוי נשמת כל השנים כי ביום ההזכרה למשל אחרי שנתיים, שוב יש יום דין ואז צוברים לנשמה את כל הזכויות מהשנה האחרונה. אני עורך סרטונים לעילוי נשמת סבתי ומעלה אותם ברשת, האם אחרי שנה אצטרך להוריד אותה?

תשובה

שלום וברכה

האמת היא שראוי מאוד להמשיך ולעשות דברים לעילוי נשמה גם לאחר השנה הראשונה.