שבת

הדלקת נרות שבת בארצות הברית.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,כבוד הרב. בת דודה שלי גרה בארצות הברית.בימי שישי היא חוזרת הביתה מעבודה אחרי שקיעת השמש ומיד מדליקה נרות שבת.הסברתי לה שמדליקים נרות שבת עד שעה מסויימת. היא מאוד רוצה להדליק נרות שבת.מה עושים? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

עליה לסיים את העבודה מספיק זמן לפני כניסת השבת, כדי שתספיק להלדיק נרות שבת לפני השקיעה. הדלקת נרות לאחר השקיעה היא חילול שבת גמור, וחבל להדליק נרות שבת בחטא.