דין תיבול מאכלי פרווה מכלי בשרי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מס´ לשאלות... 1. אם אימי מתבלת מאכל שהינו בשרי ולאחר מכן שמה לב שחסר עוד תבלין ועם הכף שנגעה ברוטב של הבשר החזירה לצנצנת לקחת עוד מנה מהתבלין, זה אומר שהתבלין בשרי ? שאם אני אוכל מאכל אחר שגם תובל מתבלין זה אז אני נחשבת בשרית ? אם כן לכמה זמן ? 2. אם בטעות השתמשתי בצלחת חלבית והנחתי עליה בשר ובאותה שניה הוצאתי את הבשר ושטפתי את הצלחת במים רותחים האם היא מותרת לשימוש ? ואם היא לא מותרת לשימוש ואני לא זוכרת איזו צלחת זאת מה אני יכולה לעשות ? אם אני אציע לאמא שלי להחליף את הכלים זה יכול לעצבן אותה לפעמים יש דברים שהיא חושבת שאני מחמירה בהם .. 3. אותו מקרה כמו מקודם רק אם בטעות שטפתי את הצלחת החלבית עם הסקוץ הבשרי או להפך מה עושים במקרה זה ? ואודה לרב אם ימליץ לי על ספר הלכות שכולל הלכות שנוגעות לדברים שקורים ביום יום.. תודה מראש, חיה

תשובה

שלום וברכה

1. התבלין נשאר פרווה.

2. אין לשטוף במים חמים, רק במים קרים. אם שטפת במים חמים, יש לברר האם הכלי היה מלוכלך משומן? מאיפה היו  לך מים חמים מהקומקום או מהדוד? רותחים או פושרים? האם זה פורצלן או זכוכית?.

3. לא קרה כלום.