אמונה

הדרכה בתיקון המידות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה !!! ברצוני לדעת איך אוכל לעבוד על עצמי בנוגע לערנות כללית, לבעיות קשב וריכוז וכיוצא בזה ...??? הייתי מעוניין לדעת האם ישנה הדרכה כלשהי או ספר שאוכל לעיין ולעבוד על עצמי ולתקן את חסרונותיי ?? האם בכלל זה קשור לתיקון המידות ?? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; ודאי שהחיזוק בקביעת עיתים לתורה, ובתפילות מסודרות, מועילים מאוד, וכבר כתוב בפירוש: תורת השם תמימה - משיבת נפש.
יש להרבות ולהוסיף גם בצדקה ובגמילות חסדים. מצוות ומעשים טובים, מאירים נשמת אדם, ומבריאים אותה. [ולפעמים יש צורך להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום].

ברכה והצלחה;

יעקב משה