תפילה וברכות

מה עניין התפילה במשך 40 יום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, 1. אתמול שמעתי הרצאה של הרב פנגר שדיבר על תפילה שכאשר יש משהו שמאד רוצים צריך לבקש יום יום מבלי להרפות במשך 40 יום, כי אם מרפים ומתייאשים מלהתפלל אפשר ח"ו להפסיד את המבוקש. אך מצד שני, שמעתי בהרצאה אחרת של הרב שבנ"א לפעמים מבקשים מהקב"ה משהו שבכלל לא טוב להם לקבל את זה עכשיו. אז איך אדע למשל כאשר אני מבקשת על זיווג אם באמת זה מה שטוב לי עכשיו? כי כאשר אתפלל 40 יום רצוף על זיווג זה לא נחשב כאילו אני ´לוחצת´ על הקב"ה שיביא לי כבר את בן זוגי??? הרי הקב"ה יודע מתי הזמן הכי טוב לי להתחתן ואם הוא לא שלח לי אותו עד עכשיו כנראה שעדיין לא הגיע הזמן המתאים...ונגיד ואחרי 40 יום הקב"ה ישמע לבקשתי וישלח לי את בן זוגי, מי אמר שהזמן הזה הוא טוב בשבילי??? הרי אני לחצתי את הקב"ה להביא אותו??? השאלה שלי היא: האם זה נכון להתפלל 40 יום ו´להתעקש´ ו´להלחיץ´ את הקב"ה לקבל את המבוקש? או שהנכון הוא להמשיך להתפלל כרגיל ולהאמין בלב שמתי שיגיע הזמן המתאים הקב"ה ישלח לי אותו...??? 2. שאלו את הרב קנייבסקי מה ההשתדלות שבחורה אמורה לעשות בשביל זיווג והוא ענה: "חוץ מתפילה שום דבר". רציתי לשאול האם זה באמת מספיק שאני מתפללת בלבד או שאני צריכה להירשם אצל שדכנית מסויימת? אני מרגישה שאם ארשם אצל שדכנית אני כאילו לא בוטחת מספיק בהקב"ה ופונה לאנשים ש´יעזרו´ לי...אך מצד שני, כשאני מתפללת בלבד כולם אומרים לי שאני אדישה לגבי שידוך ואיך אני לא לחוצה..ולמה אני לא זזה... איך אדע מה עלי לעשות??? אשמח מאד אם תענו לי בהקדם. תודה רבה ויישר כח על הכל!!!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לבקש ולהפציר שה' יזמין לך את הזיווג הראוי לך במהרה, ולהוסיף בתפילה שהקב"ה יעשה לך הכול לטובה.

ב. לא נראה לי שהרב אמר את הדברים. בוודאי שמלבד התפילה, יש לעשות השתדלות סבירה כמו להירשם אצל שדכניות ולשמוע שידוכים מחבירות ובני משפחה ולהתעניין וכו'.