תורה ומדע

יקום אינסופי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב כבד הרב. רציתי לדעת האם ליקום יש סוף או שמה או אינסופי? ואם אכן יש סוף אילו הוכחות ביהדות יש לכך? תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; נראה הדבר שיש ליקום סוף, כבתלמוד בבלי מסכת חגיגה: ואמר רב יהודה אמר רב: בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את העולם היה מרחיב והולך כשתי פקעיות של שתי, עד שגער בו הקדוש ברוך הוא והעמידו, שנאמר עמודי שמים ירופפו ויתמהו מגערתו. והיינו דאמר ריש לקיש: מאי דכתיב +בראשית ל"ה+ אני אל שדי - אני הוא שאמרתי לעולם די.
אמר ריש לקיש: בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את הים היה מרחיב והולך, עד שגער בו הקדוש ברוך הוא ויבשו, שנאמר +נחום א'+ גוער בים ויבשהו וכל הנהרות החריב.

ברכה והצלחה;

יעקב משה