אמירת על הניסים בחנוכה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! 1) אם שכחתי לומר בברכת המזון ´´על הניסים´´ מה הדין? 2) החנוכיה שלנו היא כזאת: שמש בצד ימין וכל הנרות משמאל לשמש.באיזה סדר לשים את הנרות ומאיזה כיוון מדליקים? 3) אם אין לנו מקום שבו אפשר לקיים פרסום הנס אז מה לעשות? תודה רבה וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה

אם נזכרת באמצע ברכת המזון, ניתן לומר את ועל הניסים לפני הרחמן הוא יזכינו ותאמרי כך, "הרחמן הוא יעשה לנו ניסים ונפלאות כשם שעשית לאבותינו בימים ההם בזמן הזה, בימי מתתיהו וכו'.

2. מדליקים ביום הראשון את הנר הראשון סמוך לשמש ולמחרת מכינים שני נרות סמוכים לשמש, מדלקים את הנר השמאלי יותר ראשון וכך הלאה על זה הדרך.

3. מדליקים בבית סמוך לפתח שיש בו מזוזה כאשר בני הבית  מסביב ומפרסמים להם את הנס.