האם מותר להקדים אזכרה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב רציתי ברשותך שתענה לי על מס שאלות... 1) שבוע הבא יש לדוד שלי אזכרה ביום שבת האם מותר להקדים או לאחר אם כן בכמה ימים ומתי הכי נכון לעשות וכמובן מה האפשריות העומדות בפנינו.? 2) האם מותר לחגוג יום הולדת באותו יום של האזכרה 3)לסבתא רבה שלי יש אזכרה בג´ בטבת דוד שלי מגיע מחו"ל ביום א´ לאחר מכן האם יש אפשרות לעשות את האזכרה בו´ בטבת האם מותר בכלל לחכות לו? 4) שאלה אחרת חזן בבית הכנסת עושה הבדלה כדי להוציא לידי חובה את הציבור בא הבית עושה הבדלה כדי להוציא את אשתו ואת הבת האם מותר לו לעשות גם פעם שלישית הבדלה לסבתא כדי להוציא אותה לידי חובה או שזה אסור? 5)מה עושה בן אדם שנמצא במקום מסויים ואין לו אוכל של בד"ץ זה מעל כוחו להשיג בפרוש לא יכול ניסה הכל אפשר להגיד האם מותר לו לאכול אוכל לא של בד"ץ האם זה יפגע בו באיזה שהיא צורה..? 6)אני בעבודה עובדת כמזכירה +כספריטית ומביאה כסף לנהגים האם מותר לעבוד בעבודה כזאת שיש בא רק גברים או שאני צריכה להתפטר וירחם השם? 7) מה אתה אומר בעניין כישוף האם יש דבר כזה? החידא מביא לנו דרשה שיש דבר כזה מה כבוד הרב אומר על הדבר הזה? 8)בהלכות צער מובא שאסור להרביץ לבעלי חיים , בבית של סבתא שלי יש חתולים בחצר ובבית ששורטים ומפריעים האם יש דרך לעשות מההו כי אם אני מעיפה אותם זה ציערתי בהמה שזה גם אסור ? יש הבדל בן חיית בית לחוץ? 9) אם אנשים חושבים עלי משהו שהוא לא נכון בתחלית האם אני צריכה לשכנע אותם שזה לא נכון או פשוט לא להתייחס עליהם? תודה רבה כבוד הרב.....

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי לעשות זאת ביום חמיש שלפניו.

2. כן.

3. עדיף לעשות אזכרה בזמן אבל חלילה לעשות מריבה בעניינים אלו.

4. בדיעבד מותר.

5. יש לנסות למצוא מהדרין, ובדיעבד יש להקל אולם בבשר אין להקל.

6. למה להתפטר?

7. יש דבר כזה, אבל כיום לא מצויים כלל מי שבקי בדברים אליו.

8. בוודאי מותר לסלק חיות שמזיקות.

9. אין צורך לשכנע בדברים שאינם קשורים לתורה ומצוות.