להסיע חברה הביתה באמצע עבודה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד חברתי לעבודה חלתה בסרטן לפני כשנתיים ולחזרה לעבודה חלקית עד השעה 12:00 . בימים הראשונים לחזרתה לעבודה היא הרגישה מאוד לא טוב וקבלתי אישור מהמנהל להסיעה הביתה. הבעיה היא שבחלןף הימים היא ראתה זאת כהרגל וזה היה מובן לה מאילו שאני צריכה להקפיץ אותה הביתה. אני מרגישה שאני עושה סידור פרטי , שלא קשור לעבודה שאני עובדת בה , אציין שאני לא מדפיסה כרטיס נוכחות כשאני מסיעה אותה. כדי שאני ארגיש גזל מהמעביד , על הדרך ההיתי מוסרת דואר וסידורי בנק של העבודה האם יש הלכה לגבי מעשה זה . כלומר , על מנת לא פגוע בחברתי כיצד עלי לנהוג גם מטעמי הלכה אשמח לקבל תשובה תודה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק מה נקודת שאלתך. אכתוב את אשר אני חושב שיתכן ורצית לדעת, אם זה לא מכסה את השאלה תשאלי שוב.

מצווה לסייע לחולה להגיע הביתה. אם היא יכולה להסתדר בקלות בלעדייך, אינך חייבת לעשות זאת.

אם את מפסידה הרבה שעות עבודה אינך חייבת לעשות זאת ללא תשלום מצידה.

אסור לקחת שכר מהעבודה על הסעתה ללא סיכום עם המנהל.