אמונה

גמילה מטלויזיה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום ,כבר מס׳ שנים שאני חוזרת בתשובה. בבית שלי יש בכל חדר טלויזיה חוץ מבחדרי ,ברוך ה׳ .אבל זה לא כל כך עוזר לי להפסיק לראות טלויזיה אני מנסה לא לראות אבל אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי ואני נכשלת ורואה דבר שאחר כך מכניס אותי לדיכאון ואני מתביישת מבורא עולם וקשה לי להתפלל איך מפסיקים ???? אני ממש רוצה להיגמל מהעבודה הזרה הזאת . תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לדעתי, העצה היא על דרך: מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך. תקבעי לך קביעות של שיעורי תורה, ותפילות מסודרות, ועוד דברים טובים. ממילא, יפחת היצר של בזבוז זמן, להסתכל בהבלים ההם.
תמלאי יומך בתוכן חיובי וטוב, עבודה ומצוות ומעשים טובים, והרע יסתלק מעצמו, ובהתעוררות ובחיזוק קטן.

הצלחה וברכה;

יעקב משה