תורה ומדע

מה משמעות מידת הבושה ביהדות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום . שאלה לרב זמיר כהן. 1.באחד השיעורים(משלי או קהלת) אמרת שליצור אדם בלי שירגיש בושה נוגד לאמת של הקב"ה. שאלה היא למה, במה זה נוגד. והאם אמירה כזו לא מגבילה (חס וחלילה) את זה שהקב"ה כל יכול. 2. איך לשכנע את עצמי שהמאמץ שנדרש מבני אדם כדי לקבל שכר(תענוג) הוא הכרחי, ולא היה יכול להיות אחרת.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות; בושה היא מידה טובה מאוד, וליצור אדם בלי שירגיש בושה, הוא חסר ומום בבריאה, וכמו ליצור אדם בלי אף.

גם בעולם הזה, אין ארוחות חינם, ומי שלא עובד, לא מגיע לו דבר, ולא מקבל כלום, וכן הוא כלפי מעלה.

הצלחה וברכה