שאל את הרב - כללי

מה מקומן של סגולות ביהדות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מבינה איך כל מני שמות קדושים או סגולות יכולים לעזור? הרי ברור שהקב"ה שומע אותי וא"כ אם הקב"ה רוצה וחושב שמגיע לנו הוא יקבל את תפלתינו ואם לא אז לא, וכי יש גורם שיכול לעכב בעדו? או האם יכול להיות שלא יהיה מגיע לאדם שתיעשה בקשתו, אך בגלל שיכוון באיזה שם או יעשה איזו סגולה, תתקבל תפילתו נגד רצון הקב"ה? זה לא מובן בכלל? נראה אולי כמו סוג של שוחד?? חוסר צדק... האם יש עוד כח למעלה שמכתיב לקב"ה מה לעשות?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד; ודאי שאין עוד מלבדו, ואפס זולתו, ומי שהולך בתמימות כפי שכתבת, באמת אינו זקוק לשום סגולה וכוונה, ויזכה לכל הישועות בפשטות. רק שרוב אנשים אינם בדרגת אמונה התמימה והפשוטה, וכל העצות והסגולות הם בשבילם. וכפי שעושים בעולם הזה השתדלות בכל העניינים, בפרנסה ובבריאות וכו', וכן עושים מיני השתדלות רוחנית של כוונות וכו', ומי שיש לו מידת הביטחון הגמור, אינו זקוק להשתדלות של גשמיות ושל רוחניות, מלבד תורה ותפילה ומצוות, תשובה ומעשים טובים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה