שבת

לבישת בגדים ממייבש שעבד במשך השבת ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.מותר להפעיל מיבש לפני כניסת שבת (בערך שעה, לוקח לו שעתיים), ולהשתמש בבגדים האלה רק במוצ"ש? (על מנת שלא תהיה כביסה ולא יתפתו לכבס בשבת, לפעמים נשארת כביסה ביום שישי ואין לי ברירה, אחרת הכביסה תסריח ועלולים לכבס אותה שוב בשבת גם ככה) 2. הלחם שמברכים עליו בקידוש נחשב כחלק מסעודה ראשונה? ז"א עשינו קידוש והחלק שקיבלתי, יותר מכזית. זה מספיק בשביל להיקרא סעודה ראשונה גם אם אני לא אוכל עוד בכלל או שאני אוכל משהו נוסף בלי לחם? 3.אם בטעות נתתי מכה לשידה שעליה יש חפצים שאסור לטלטל בשבת והיא רעדה, או שהזזתי כיסא שנגע בחוטים של המחשב וכו´, זה נקרא חילול? 4. יש איסור בורר בדברים מאותו סוג? למשל: יש ערימה של צלחות ואני רוצה דווקא את השניה כי יכול להיות שהראשונה התלכלכה. או שיש כמה עגבניות ואני רוצה לבחור את הכי טובה מביניהן לאכול בארוחת שבת. 5. מותר לנקות אוזניים בשבת? 6. יש לי אטמי אוזניים שעשויים מספוג, כדי להשתמש בהם צריך למעוך אותם קצת ולגלגל וכשמוציאים אותם הם חוזרים לצורה המקורית. מותר להשתמש בהם בשבת? (באוזניים נקיות) 7. יש חיסרון בקריאת תהילים עם אטמי אוזניים בשבת ובכלל? (אני עדיין שומעת מה שאני אומרת אבל בצורה עמומה) 8. מותר לאישה להתפלל תפילת ערבית של שבת אחרי הקידוש? ולגבר? (אשכנזית) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. בוודאי שזה נחשב סעודה.   לכתחילה לאכול שיעור כביצה.

3. לא נקרא חילול.

4. אין בזה בורר.

5. כן.

6. מותר.

7. אין כל חיסרון.

8. מותר לשניהם להתפלל לאחר הסעודה. אולם על הגבר אין לאכול לפני שהוא מתפלל ערבית, כמו בכל יום שיש להקפיד שלא לאכול לפני תפילת ערבית.