אמונה

האם שינוי שם משחרר עכבות ומשנה מזל?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שמעתי שאתה בקיא בנושא שינוי שם ואשמח לתשובה ממך . יש לי בעיה מהיום שנולדתי היו לי חיים מאוד קשים עם המון עיכובים ובעיות לא מזמן הייתי אצל קבליסיט שאמר לי שיש בעיה עם השם שלי היות והשם של אימי מתחיל באות "מ" ושלי מסתיים באות "ר" (שמי אסתר ) הצירוף יוצר "מר" שע"פ הקבלה זהו צירוף לא טוב עם עיכוביים והמון בעיות המליצו לי להוסיף שם מה לדעתך אני צריכה לעשות ? להוסיף שם נוסף על מנת לשנות את את העיכובים והקשיים או להשאיר את זה כך אשמח לתשובה ממך. תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לדעתי, אם את רוצה, הינך יכולה לשנות שם, אבל לדעתי, אין הדבר נחוץ. הצירוף יכול ליצור 'רם' במקום 'מר', כלומר, שיהא מזלך רם ונישא בעז"ה. העיקר לזכור שתשובה ותפילה וצדקה, הם מעבירים והופכים מרע לטוב, וצדקה היא בכל אופני החסד.

הצלחה וברכה