שאל את הרב - כללי

תינוק במקום לבנה בשעבוד מצרים - האומנם?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

במספר הרצאות שמעתי כי בזמן העבדות כשהיה מחסור בלבנים השתמשו בתינוקות. אני מבקשת לדעת מה המקור היכן זה כתוב?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התלמוד בבלי מסכת סנהדרין [דף קא עמוד ב]: תנא: הוא נבט, הוא מיכה, הוא שבע בן בכרי. נבט - שניבט ולא ראה, מיכה - שנתמכמך בבנין, ומה שמו - שבע בן בכרי שמו.
רש"י: נתמכמך בבנין - של מצרים, שנתנוהו בבנין במקום לבנה, כדמפרש באגדה, שאמר לו משה להקדוש ברוך הוא: אתה הרעות לעם הזה - שעכשיו אם אין להם לבנים - משימין בניהם של ישראל בבנין, אמר לו הקדוש ברוך הוא: קוצים הם מכלין, שגלוי לפני - אילו הם חיים - היו רשעים [גמורים], ואם תרצה, תנסה והוציא אחד מהן, הלך והוציא את מיכה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה