שמיעת שירים בשנת אבל על הורים ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב , ברצוני לשאול מספר שאלות: 1)האם בשנת האבל להורים מותר לשמוע שירים שקטים לעצמי באוזניות,שירים שמחזקים אותי? 2)האם לצורך לימוד כגון:שיעור ספורט מותר לשמוע מנגינות קצביות? 3)האם כאני יוצאת להליכה מותר לי לשמוע שירים.? אני אישית חושבת שאבי לא היה רוצה שככה אני אהיה עצובה,שירים הם דבר שמשמח ואני לא מבינה למה אסור לשמוע שירים או לקנות בגד חדש הרי גם ככה אני עצובה אם או בל הבגד החדש או המוזיקה שאשמע אבא זה אובדן בלתי יתואר ואני לא חושבת שזה שאני קונה בגד או שומעת שירים משכיח ממני שאבי נפטר להיפך זה רק מכניס לדכדוך ועצבון יתר.לפי דעתי. 4)מה לעשות כשיש ימי פעילות או טיוליים שנתיים?לצאת,להשתתף או לא?? תודה לרב על כל העזרה:לינוי

תשובה

שלום וברכה

1. לא.

2. כן.

3. בגד חדש מותר לבני ספרד, לאחר השלושים. שמיעת שירים נאסרה. אכן אין להשכיח את האבל אלא להתמודד עם האבל. אין זה כבוד לאביך שתתעלמי מפטירתו ותשמעי לך שירים.

אם את ממש נופלת חלילה לדיכאון זה כבר משהו אחר.

4. מותר להשתתף.

בנחמת ציון תנוחמו. יתן לך ה' כוחות להתגבר ולהתחזק ולעשות נחת רוח לאבינו שבשמיים. דבר זהו הוא השמחה הכי גדולה לאבא בשמיים.

עלי והצליחי,