מדוע קוברים נפטר עם טלית ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי את ההרצאה על קבורה בציצית אבא שלי ז"ל ניפטר לפני שלוש שנים הרב ביקש את הטלית שלו וביקש להניח אותה מתחת לראושו מדוע ביקש זאת? מה הטלית תועיל לנפטר? האם אלוקים צריך הוכחות שהנפטר דבק במצוות וההלכות? שאלנו את אמא שלי אם ידוע לה על מינהג זה והיא ענתה בשלילה אך דאשה לעשות את כל מה שהרב מבקש.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; המנהג במקומות רבים, לקבור את כל יהודי שומר תורה ומצוות בטליתו, וכשיקום לתחייה, הוא יתעטף בטלית של מצווה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה