שאל את הרב - כללי

מהי שיטת הענישה של הבורא ולמי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

למדתי בספר מלכים שהקדוש ברוך הוא בסיפור אחאב הרשע החליט לא להעניש בימי חייו אלא בימי בנו,,מה שנקרא אבות אכלו בוסר ושיני בנים תיקהנה עכשיו יש מקורות בתנך שבהם שיטת הענישה היא לא לבנים אלא לחוטא מדוע זה כך למה ההבדל ואם כך אז לבן של אחאב בעצם נשללת הבחירה החופשית כי מובטח שהוא ייענש על ידי בורא עולם!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; התשובה היא שהבורא לא יעניש לבן הרשע אלא באוחז מעשה אבותיו בידו, וממשיך ברשעות אביו, וכמו בבית אחאב, [כמבואר בתלמוד סנהדרין כ"ז ב'].

ברכה והצלחה;

יעקב משה