נתינת כספי מעשר לאחד ההורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, קודם כל אני רוצה לשבח את האתר הנפלא שלכם והערוץ המקסים שלכם בטלויזיה, אני חוזר בתשובה ואני רוב היום באתר שלכם והטלויזיה משדרת רק אותכם. המשיכו ככה ישר כוח ענק! השאלה, לגבי מצוות כספי מעשר רציתי לדעת האם מותר לתת לאחד ההורים. אני עוזר להורים גם מהכסף הפרטי ואני רוצה להתחיל לתת גם כספי מעשר.. האם מותר לי לתת לאחד ההורים? ההורים שלי לא עניים מרודים ברוך ה´ אבל הם מלאי חובות ואמא שלי עובדת בהמון עבודות כדי לפרנס אותנו ועדיין אף פעם אין לה כסף קטן בכיס.. כנ"ל אבא שלי שלמרות המצב הקשה לא מחסיר מאיתנו כלום אבל עדיין הוא טרוד בחובות בלי סוף.. בנוסף יש לי בשכונה אברך קשה יום עם המון ילדים, וקצת קשה לי לראות את זה.. אני רוצה לתת גם לו (אבל בלי שידע שלא יתבייש.. אני ישחיל לו מתחת לדלת או משהו) האם אני יכול לחלק את כספי המעשר? ואם אפשרי לעשות פעם להורים פעם לאברך? לא תמיד הכספי מעשר גבוהים ולמרות שאני יודע שעדיף לחלק אני גם רוצה שיהיה תועלת בכסף.. וכספי מעשר זה עשירית נכון? אני עושה חישוב כללי למשכורת + כל ההכנסות ומחלק את זה ל10, יוצא לי 100 ש"ח על כל אלף, ו10 ש"ח על כל 100 ועל כן הדרך..

תשובה

שלום וברכה

מצווה לתת להוריך את רוב כספי המעשרות, והם קודמים לכל אדם. ובלבד שלא ידעו שאתה נותן להם מכספי מעשרות.

אתה יכול לתת גם לאברך בן תורה את שארית המעשרות או כל צדקה אחרת כרצונך.

החישוב למעשרות הוא כפי שכתבת.