כניסה להריון במקום טמא ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב, 2 שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה: 1. במידה ונכנסה אישה להריון בזמן טיול שערכו היא ובעלה שנוצר במקום וייתכן והיה במקום סוג של טומאה (אולי המזוזות היו פגומות או מסיבות מוזרות אחרות), האם הוולד יוולד ויגדל מושפע מהטומאה? או יגדל מתמרד ויהיה ילד "קשה" או שזה ישפיע עליו בלימוד תורה במשך חייו? או האם יש השפעות אחרות לוולד? היינו במקום שהיתה בו תחושה מאוד מאוד מוזרה. בהתחלה לא יחלנו לזה חשיבות,אך לאחר מס´ ימים טובים גילנו ששנינו מרגישים כך. מן חוסר רוחניות וחוסר תוכן מוזר במקום הזה.כאילו הרגשה של טומאה אולי. באף מקום אחר לא הרגשנו כך. אולי במקום הזה היה בעיה במזוזות. העניין הזה מאוד מטריד אותנו ואנו חוששים מזה. יש לציין, שאני ובעלי דתיים ושומרים טהרה כמו שצריך. 2. האם אברך אשר לומד בכולל ומקבל מהכולל סכום כסף מסויים, נחשב שיש לו הכנסה מעבודה / עסק או הכנסה חייבת אחרת לרבות קצבה? (לצורך טופס 101 של רשות המיסים). ובנוסף, האם יש לתרום מעשר מהכסף שמקבל אברך מהכולל? אודה למענה בהקדם ככל שניתן. המשך שבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. לא תהיה כל השפעה רעה חלילה עליו. יתכן השפעה כעת עליכם עקב מקום לא טוב, אבל כאש יתוקן הדבר תתוקנו.

2. סבורני שאין חובת דיווח על מלגת כולל, אולם אינני בקי בכך ועדיף להתייעץ עם רואה חשבון.

3. יש לתת מעשר.