קריאת שמע לפני שנרדמים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... רציתי לדעת מהי תפילת 18? אני מאוד רוצה להגיד שמע ישראל הבעיה שאני תמיד נרדמת לפני שאני מספיקה להגיד?אני יכולה להגיד את זה לפני שאני עולה למיטה גם אם זה ב8 בערב? ולא להגיד את שם השם?

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

תפילת שמונה עשרה היא תפילת העמידה, הנמצאת בסידור תפילה, בשחרית, מנחה, וערבית, והיא מתחילה בפסוק: השם שפתי תפתח - ופי יגיד תהילתך, ברוך אתה השם, א-לוהינו וא-לוהי אבותינו, א-לוהי אברהם, א-לוהי יצחק, וא-לוהי יעקב וכו'.

את יכולה להגיד שמע ישראל לפני שאת עולה למיטה גם אם זה בשמונה בערב, ולהגיד את שם השם, מפני ששמע ישראל הם פסוקים בתורה, ואפשר לומר פסוקים תמיד.

הצלחה וברכה;

יעקב משה