האם פרקי דזמרה אומרים לפני עמידה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, בתפילת שחרית שאני עושה כל בוקר בע"ה, לאחר תפילת שמונה עשרה אי אומרת פסוקי דזמרה (את חלקם),רציתי לדעת האם ב"ויברך דוד" כשאומרים את המילה כולם כתוב לי בסידור יש לקחת שלוש פרוטות(אני לקחתי 30 אג)ולשים לצדקה האם זה חובה או שמותר לשים כל סכום שקיים לידי אחרי התפילה בכלל? שאלה נוספת הינה ראיתי שאם נשים בחורות להגיד פסוקי דזמרה צריכות לברך ללא שם מלכות ב"ברוך שאמר" האם זה תקף גם לקריאת שמע? (אני אומרת פסוקי דזמרה לאחר שאני קוראת תפילת שמע) תודה מראש על הסבלנות

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך זמן, עדיף שתאמרי את פסוקי דזמרה לפני העמידה.

אין חובה לשים צדקה זה רק מנהג טוב וניתן לתת כל סכום שהוא.

את קריאת שמע עצמה אומרים בשם ה' כרגיל. בברכות קריאת שמע - ברכת יוצר אור ואהבת עולם וכן את ברכת גאל ישראל אין לבנות ספרד לומר בשם ומלכות.

בברכה,

בנינימין שמאולי