מהו פגם האותיות ותיקונו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד עניין אותי עניין תיקון פגם אותיות השי"ת איך אפשר לתקן כל אות? תודה רבה אביב

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; חז"ל אומרים שאין השם שלם עד שיימחה זרעו של עמלק מן העולם. ממילא, תיקון פגם אותיות השי"ת, נעשית על ידי מחיית עמלק, ועמלק הוא כוח הרע באדם ובעולם. אם נזכה אנחנו לבער רוע השנאה והשטנה, ההבדלה והפירוד מתוכנו, בכך יתוקן הפגם לנצח.

הצלחה וברכה;

יעקב משה