אמונה

הרהורי תשובה בזמן פטירת אדם יקר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. סבתי היתה במצב קריטי בבית חולים , היום היא ניפטרה. אתמול היה לי כמה רגעים אחרונים איתה, והרגשתי שהיא שומעת אותי, ואמרתי לה שצריך לחזור בתשובה. מכיוון ששמעתי שאפילו ערעור תשובה בחיי אדם מוציאים אותו מגהנום לגן עדן, האם עשיתי טוב? איך אני אמור להתנהג כנכד היום ובכל השבעה , הייתי רוצה לקבל ממך כמה דברים שכדאי לי לעשות, איך להתנהג, ומה להמליץ לאימי לעשות. בתודה מראש שמואל

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון מאוד. אפילו הירהור תשובה לרגע אחד מסייע לה מאוד כעת בעומדה לפי בית דין של מעלה.

אתה כנדה יכול להקדיש את כל פעולות זיכוי הרבים שאתה עושה כעת לעילוי נשמתה ובכך אתה מסייע לה מאוד להתעלות בשמיים ולהמשיך לצבור זכויות למרות שהיא כבר בשמי מרום.

כמו כן אם אין מי שיאמר קדיש, תאמר קדיש בעבורה.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.

בברכה,

בנימין שמואלי