שאל את הרב - כללי

קטרוג המלאכים על בני האדם

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי את המדרש על המלאכים האלו שקטרגו על בני האדם ולאחר מכן ירדו לארץ וזנו בעצמם. כמו שאנו יודעים מלאך הוא שליח בלי שום זכות בחירה. איזו שליחות מילאו מלאכים אלו לפני שירדו ארצה? מה הייתה מטרתם? שאלה נוספת עליהם: ממה שהבנתי הם אלו שהחלו את שושלת הענקים. האם הם היו ענקים בעצמם כאשר לבשו צורה גשמית? אם לא , אז כיצד נולדו ענקים? מאנשים רגילים? ושאלה אחרונה אך חביבה מה היה סופם של שני אלו? בברכה גדולה נמרוד

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

במקורות מפורש שעזא ועזאל 'מלאכי חבלה' היו. הם התנגדו מראש לעשיית אדם, וקטרגו בטענת: 'מה אנוש כי תזכרנו'.

מסתבר שאכן הם היו ענקים בעצמם כאשר לבשו צורה גשמית.

ובמדרש פתרון תורה פרשת אחרי: מה עשה עזה חזר בתשובה ותלה את עצמו בין שמים וארץ ראשו למטה ורגליו למעלה, שלא היה לו פתחון פה לפני הק', ועד היום תלוי בתשובה בין שמים ובין הארץ. עזאל לא חזר בתשובה והוא ממונה על כל מיני צבעונין של נשים שמפתין את בני אדם לדבר עבירה ועדיין הוא עומד בקלקולו וכו'.

הצלחה וברכה;

יעקב משה