האם אפשר ללמוד תורה תוך כדי פדיקור?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב , יש לי שאלה קצת משונה ומוזרה מאוד אך חשוב לי לדעת איך עליי להתנהג, כשאני יושבת בכסא של הפידיקור ( מסז´ בכפות הרגליים ) אני יכולה לקרוא דברי תורה כגון קיצור שולחן ערוך או פרקי אבות או כל דבר אחר ? מכיוון שאין בידיי זמן פנוי ואני עובדת מאוד קשה בבית ובחוץ, ולבעלי מאוד חשוב שידיי וכפות רגליי יהיו נקיות ומסודרות. אני עכשיו בתהליכי תשובה ובאמת מנסה ללמוד ולדעת ללא כל עזרה והכוונה , אני עושה את הכל לבד, אני רוצה ללמוד כל כךהרבה ולשאוב מידע.

אז כשאני יושבת בכסא הפידיקור אני נקייה ממחשבות ומרוכזת אז חשבתי אם אני יכולה ללמוד קצת בזמן הזה כי משך הטיפול הוא כ-45 דקות שאני יכולה לקרוא . תגיד לי אם אני שאולת שאלה טיפשית אני לא אעלב בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מותר וראוי לעשות כך לכתחילה.