אמונה

מהו רצון השם לפי פסיקת השולחן ערוך?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שאלתי היא אולי רצון ה´ הוא לא בדיוק מה שנפסק בשולחן ערוך הרי בסך הכל ר יוסף קארו בן אדם בלי חס וחלילה לפגוע בכבודו

תשובה

שלום וברכה

זכות תזכור שדברי ר' יוסף קארו אינם סברת כריסו אלא סיכום ההלכות שקדמו לו על פי התלמוד ודברי רבותינו הראשונים ומרן הבית יוסף סידר בקיצור את הסיכום הלכה למעשה. דבר זה קיבל את אישורם של 200 רבנים בני דורו וכן את הסכמת כל חכמי אשכנז שסמכו את ידיהם על ספרו והוסיפו הערות של פסיקותיהם על ספרו וכך הפך הספר לפוסקם של ישראל. משכך הפך לספר היסוד של ההלכה היהודית. ומשקיבלו עליהם כל ישראל את ספר השולחן ערוך לספר היסוד של הפסיקה הרי הוא כאחד ממוסרי התורה בשלשלת המשנה והגמרא.

בהצלחה,