כיור לבשר וחלב ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, 1. יש לנו כיור אחד בבית. כשרוצים לעשות כלים בשריים שמים רשת וכן לחלבי רשת אחרת. לא תמיד מקפידים לשים את הרשתות ולפעמים עושים כלים במים חמים בתוך הכיור עם כל השאריות של האוכל. האם צריך להכשיר את הכיור מחדש? ואת הכלים (צלחות סכו"ם וכו´) אני מבולבלת בעניין הזה ואשמח להנחייה איך משתמשים בכיור אחד בצורה בכשרה ביותר ומה עלי לתקן, ולהכשיר מחדש? 2. עשיתי קיטנה בקיץ בסכום של 180 ש"ח. אחד ההורים היה כל כך מרוצה ממני שנתן לי 240 ש"ח. האם זה ריבית? מותר היה לי לקחת את זה? 3. בעלי לפעמים אוסר עלי להדליק נרות שבת בטענה שהוא עוד לא הספיק להתארגן. הסברתי לו שאפשר להדליק אך עדיין לא לקבל את השבת, והוא לא מוכן לשמוע. מכאן יוצא שלפעמים אני לא מדליקה כי כשהוא מסיים להתארגן כבר נכנסה שבת. האם במצווה הזו עלי להתעקש להדליק למרות שזה יגרום לו לכעוס עלי ולמריבות? הדלקת נרות זה סמל לשלום בית, אז איך זה תמיד רק מקור לוויכוחים ביני לבין בעלי? אני מתוסכלת מזה. 4. הבנתי שאסור להשתמש במגבונים בשבת. האם לתינוק מותר בשעת החתלה? כתוב שמותר רק במגבונים מנייר- אין דבר כזה בכל הסופר. האם הכוונה לטישו? ואם אכן אסור כשבעלי מבקש שאנקה את הרצפה עם מגבונים בשבת כי נשפך משהו, האם להסכים? בתודה.

תשובה

שלום וברכה

1. בדיעבד אין צורך להכשיר בכל מקרה.

2. אין כל איסור.

3. אינני מבין את בעלך אבל במקרה זה תדליקי את האור בסלון ותברכי על הדלקת האור.

4. לתינוק ניתן להקל. אל תסכימי לבעלך בשום אופן לנקות את הריצפה עם מגבון.