תפילת עמידה ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

*מותר ליטול עם טבעת? ואם בטעות ואמרתי כבר ברכה מה הדין? *אם בקידוש בבוקר של שבת עמדתי,יצאתי ידי חובה? *מגבת של בית מלון אצלנו בבית כבר כמה שנים מותר להשתמש? *מותר לי(רווקה)לברך על הנר שאני מדליקה בשישי למרות שאמא ברכה? *מותר בשבת לקרוע עטיפות של צלחות,כוסות -לא משהו שהוא מאכל? *אם אמא הדליקה את המדיח בשבת מותר לי בצאת שבת להשתמש בכלים האלה? *בתפילת ערבית יש באחד מהקטעים שאומרים עוד לפני תפילת העמידה "גאל ישראל" זה גם כמו בשחרית שאסור להפסיק אחרי שאמרתי גאל ? תודה רבה על העזרה שתבורכו מפי עליון!!

תשובה

שלום וברכה

יש להסיר את הטבעות מלבד טבעות שאינם מוסרים אפילו בעבודה מלוכלכת. אם נטלת ידיים עם הטבעות יש ליטול שוב ללא ברכה.

מותר לך להשתמש במגבת הגנובה.

אם את מבנות ספרד אין לך לברך על הנר מאחר ואימא כבר הדליקה ובירכה על הנרות.

בנות אשכנז יכולות לברך בעצמן. אם אימא מדליקה נרות לאחר השקיעה, יש לך להדליק את הנרות שלך לפני השקיעה ולברך.

מותר לקרוע את העטיפות.

אם אמא מדיחה בקביעות את הכלים בשבת יש ללכלך את הכלי ולנקותו שוב. כמובן שלא לעשות זאת כאשר אמא רואה כדי לא לעורר מדנים.

בתפילת ערבית אומרים לאחר ברכת גאל ישראל את ברכת השכיבנו, ואומרים בבית הכנסת גם קדיש.