שאל את הרב - כללי

הבדלי הזרמים ביהדות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מעבר לחלוקה הגסה ל4 זרמים (אורתודוקסי, קונסרוטיבי, רפורמי, חילוני) ישנן חלוקות נוספות שנסתרות מעיני החוזר בתשובה. ב"ה בתוך האורתודוקסי יש ליטאי ויש חסידי ותתי חלוקות נוספות, כמו- כן דתיים לאומיים וחרדים לאומיים. האם אפשר לקבל מידע נוסף שיעזור לבחירה של מדרשה, רב, חתן... רגע לפני שאני הולכת לאיבוד. אני מאוד מבולבלת כרגע מהשפע. רב תודות

תשובה

שלום וברכה

היהדות יש לה רק זרם אחד והיא הליכה בדרכי התורה לפי ההלכה המסורה לנו מדור דור.

כל התת זרמים שבתוך הדרך הזו הם רק בדרכים איך להגיע לשלימות בשמירת המצוות ובשימת דגשים וסדר עדיפויות מה לקדם ומה לאחר בדרך לשלימות.

הבחירה בתת הזרמים תהיה לפי נטיית הלב והקב"ה אוהב את כל הזרמים ואת כל הדרכים הרוצים לעבוד את ה'

אם תרצי הכוונה מפורטת לפי מצבך ולפי רוחך אמליץ לשלוח לנו מספר טלפון ונשמח לסייע לך.