אמונה

חשק בלימוד התורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב. אמרו חכמים שאין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ, איני יודע מה ללמוד משום שאני לא מתחבר לשום נושא במיוחד. אני אוהב ללמוד הלכה, אבל י"א שאין זה בכלל לימוד תורה. מה לעשות ומה ללמוד? מלבד זאת רציתי לשאול, האם לימוד התורה בפה הוא חובה? דבר זה מקשה עלי לפעמים ומוריד לי מהחשק ללמוד. חג שמח.

תשובה

שלום וברכה

לימוד הלכה לשם ידיעת ההלכה והכרת התורה יש בו מצוות לימוד התורה לכל הדיעות ללא כל ספק.

לימוד בפה מועיל מאוד להבנת תהורה ולזכירת הלימוד