זמני הדלקת נרות - האם פספסנו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, בערב חג בסוכות יצא לי ולאמא שלי להדליק נרות ב16:52,לאחר מכן הסתבר שההדלקה הייתה אמורה להיות ב16:50(אזור תל אביב),הפעם לא בדקתי זמנים הסתמכתי על אבי שבדק במכשיר הטלפון שלו, ניסיתי גם לבדוק לפני בחוברת מיוחדת שחילקו לנו אך לא מצאתי אותה ופשוט הסתמכתי על אבי, האם זמן ההדלקה שלי ושל אימי הינה לבטלה?והאם זה חמור משום שגם בירכנו על ההדלקה? אודה לתשובתך, תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעייה והברכה לא היתה לבטלה.

אפרט מעט.

אם כי אכן יש להקפיד מאוד להדליק בזמן הדלקת הנרות ולא לאחר, מותר להדליק בדיעבד אף בערב שבת לאחר זמן ההדלקה למשך כרבע שעה מאחר וזמן הדלקת הנרות שנהוג בארץ הוא לפחות 20 דקות לפני השקיעה.

בחגים מותר להדליק אף מאוחר יותר מאחר ומעיקר הדין מותר להדליק נרות מאש קיימת גם בחג עצמו. כך אכן נוהגים בני אשכנז שמדליקים את הנרות בחג עצמו, לפני תחילת סעודת הערב.

חג שמח,