לא שמרתי נגיעה, איך לעשות תשובה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב אני מאד מפחדת ומאוכזבת מעצמי...שמרתי נגיעה מחבר שלי כל הימים הנוראים והצטערתי כל כך על המעשים בכיתי התחננתי לפני בורא עולם ימחוק לי את העוונות התפללתי חזק,התחזקתי וביום כיפור התפללתי ובכיתיי התוודתי ויום אחרי היצר הרע נכנס בי וכבר לא הצלחתי לשמור נגיעה! אני מפחדת שבורא עולם כועס עליי ולא מאמין בי יותרררר קראתי בלילה ק.שמע עם וידוי ובאמת הצטערתי על זה..אני וחבר שלי החלטנו שאנחנו חייבים להתחתן שלא ניכשל חס ושלום ובנתיים ניפגש כמה שפחות ובמקומות שיש שם אנשים..יש משהו שאני יכולה לעשות שה׳ לא יכעס עלי???אני מרגישה רע עם זה זה קשה לייייי זה ניסיון קשה!! אשמח לתגובה!

תשובה

שלום וברכה

עשית בדיוק מה שהקב"ה רוצה, טעית וחזרת בך מהחטא ואת חוזרת בתשובה על כך וקיבלת על עצמך דרכים מעשיות איך לא להיכשל שוב בחטא ובפרט שקיבלתם על עצמכם להתחתן מהר ככל האפשר.

אין ללכת אחר עצת היצר שמנסה להכשילך ולנסות לדכאך שאת כביכול לא יכולה לשוב בתשובה ושכביכול הקב"ה כועס ומוכזב. הקב"ה אוהב אותך ואת צדיקה גמורה.

היי שמחה והיכנסי לחג הסוכות בשמחה ובששון.

בהצלחה,