כספי המדינה לישיבות- האם בצדק?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בעלת תשובה ונתקלת הרבה בתגובות של אנשים. וכמו שבטח הרב יודע בעיקר על כך "שהחרדים לא עובדים ומקבלים כסף מהמדינה עבור הלימודים בישיבות וכל זה נופל על החילונים שהם עובדים." אני לא יודעת מה לענות להם. האם זה נכון שהמדינה נותנת כספים לישיבות? ואם זה לא נכון , הרב יכול להפנות אותי לחומר לקרוא על זה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

המדינה נותנת אכן מעט מן המעט לישיבות שזה הרבה הרבה פחות מאשר היא נותנת למוסדות להשלכה גבוהה.

מאחר ועוד לא זכינו לגאולה השלימה, רוב רובם של החרדים עובדים משלמים מיסים ככל אזרחי מדינת ישראל. רצון החרדים משלמי המיסים, שכספי המיסים שלהם, יסייעו להחזקת התורה בארץ ישראל.