אמירת קדיש כמנהג הספרדים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב! שאלה קטנה וחשובה- אינני בטוח מאיזה קטע ועד איזה קטע בעת אמירת הקדיש עונים כל הקהל יחדיו בעת התפילה בבית הכנסת, בהתאם למנהג הספרדים? האם זה מאותו הקטע שבו עונים- "אמן" (כוונתי לאחר הקטע שבו שהחזן אומר: בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב וְאִמְרוּ אָמֵן). ולאחר מכן ממשיכים ואומרים מ-"יהא שמה רבא וכו´.. ועד ל-דאמירן בעלמא"??? אשמח לתשובה בהקדם זה גורם לי אי נוחות בעת התפילה אני מקווה שאינני טועה חס ושלום. תודה רבה על מסירות הנפש של כל צוות האתר מודה מכל הלב דניאל.

תשובה

שלום וברכה

בהרבה מהקהילות נהגו לומר עד דאמירן בעלמא ויש הנוהגים לומר רק ולעלמי עלמיא יתברך ותו לא וכפי שתנהג תנהג נכון.

בהצלחה,