הלכות שבת וכשרות- אשכנז

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1)ההורים שלי משתמשים במדיח כלים בלי הפרדה, כלומר זה מדיח אחד ורק הרשתות שעליהן שמים את הכלים נפרדות.האם יש עם זה בעיה? האם מותר לי לאכול מהכלים האלה? (הרב של היישוב שלנו אומר שזה מותר וזה אפילו החמרה.) 2)האם מותר לי להדליק נרות שבת בתור רווקה (אשכנזייה)אמרו לי שגם אם כן אז אין בזה שום עניין.ואם כן מותר אז כמה נרות? (הבנתי שרק ספרדיות מדליקות גם כשהן רווקות) ראיתי תשובות לשאלות שהרב נתן שפעם מותר להדליק לרווקה ופעם לא אז אני כבר מבולבלת לגמרי. 3)אבא שלי החורג משתמש במלחייה בשבת והוא לא טובל את החלות במלח אלא מפזר מהמלחייה את המלח. האם זה מותר? 4)האם מותר לאכול תותים?מחילה מהרב אבא שלי צוחק ואומר שאפילו הקב"ה לא מכיר את התולעים של הרב וויא. ובאמת אני שואלת:הרי פעם לא היו מיקרוסקופים, אז האם משה רבינו אכל תולעים? אני מרגישה שכמעט כל דבר שאני קונה לאכול אני לא יכולה לאכול אותו...וזה מעצבן... וגם אני לא יודעת איך לבדוק כל דבר ואין סוף לזה...

תשובה

שלום וברכה

1. אכן מעיקר הדין מותר.

2. מותר לך להדליק ואם תרצי תוכלי לברך. ספרדיות לא יכולות לברך אולם רשאיות להדליק לאחר שאימם הדליקה בברכה.

3. מותר. אולם עיקר עניין המלח הוא דווקא בטבילה.

4. תולעים הנראים לעיניים אף אם אינם מזוהים עקב צבעם וכדו', אסורים.

ניתן לשטוף היטיב את התות עם מי סבון ולהוריד את הפרח עם מעט ראש תות.

אשמח מאוד לסייע לך עוד.