זוגיות

האם אפשר לאבד זיווג?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

>שלום רב, יש לי חברות שהתחתנו לפני מס´ שנים, רובן התחתנו עם הבחור הראשון אותו פגשו ולאחר מחשבה התעורר אצלי 2 שאלות: 1. נאמר ש-קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף. אם כך כיצד ייתכן מצב שבו כל החברות שלי פגשו את הבחור המתאים כבר בפגישה הראשונה? האם נישואים שנכפים על הזוג בכוח (באופן שבו רק הורי החתן נפגשים עם הורי הכלה ומחליטים לחתן את ילדיהם, מבלי לשאול את דעתם, זה היה קיים בעבר...) הם גם נישואים שהכריזו עליהם בשמיים מראש? 2. האם יש אפשרות של איבוד הזיווג? כי מצד אחד בגמרא כתוב ש-40 יום לפני צאת הולד יוצאת בת קול ואומרת ;בן פלוני לבת פלוני, אבל מצד שני כל הזמן אומרים לי שאם אסכים להיפגש עם כל מי שמציעים לי אני אפסיד את הזיווג שלי? תודה רבה! שנה טובה, חתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה

1. וכי יש דבר קשה לפני המקום? הכוונה היא שיש מקטרגים בשמים על כל זיווג.

לא מומלץ לכפות נישואין, אבל יתכן שהם הזיווג.

דברי שטוות הם שלא להיפגש עם כל אחד, זה לא גורם לשום הפסד.