אילו חלקים בתפילת שחרית הם בגדר חובה עבור נשים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! ברצוני לשאול שתי שאלות הלכתיות: 1. אילו חלקים בתפילת שחרית הם בגדר חובה עבור נשים (או אילו חלקים הן לא חייבות להתפלל?)? 2. אם אנו נמצאים במקום ללא נטלה ובלי מקור מים כלשהו, ובנוסף אנו לא זוכרים את ברכת המזון בעל פה, וברצוננו לאכול לחם, מה עלינו לעשות? הרי אין באפשרותנו ליטול ידיים ואין באפשרותנו לברך את ברכת המזון?

תשובה

שלום וברכה

1. ברכות השחר ותפילת שמונה עשרה.

כמו כן ראוי לקרוא קריאת שמע.

2. אם אין מים במרחק של 20 דקות הליכה חזור ושעה הליכה קדימה מותר ללבוש בגד או כפפה על היד ולאכול כך.

ברכת המזון יש לברך כאשר יגיעו למקום ישוב ויש להשתל לאכול פעם בשעה מעט כדי שעדיין החיוב יישאר וטוב מאוד להקפיד במקרים כגון אלו לקחת כוס חד פעמית וכן ברכון וכך אפשר ליטול ידיים מהכוס ולברך בברכון.

בברכה - בנימין שמואלי