קיום פרטי ההלכה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

זכיתי לעסוק בקרוב רחוקים אלא שאחת השאלות שאני נשאלת עליהן תדיר היא : מדוע "זקוק" אלוקים לכל הפרטים הקטנים של ההלכות והדינים השונים מה זה משנה לו/לנו איסור או הגבלה קטנים . לדוג´ :סחיטה לתוך משקה דווקא. וכד´

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה עקב רוב פניות לאתר.

תשובה: אין שינוי אצל הרבונו של עולם ע"י מה שאנחנו עושים.

השם ברא את העולם כדי להיטיב עם הבריות ולתת להם את הטובה הכי גדולה שאפשרי.

הטובה הכי גדולה שאפשרי היא רק כאשר האדם המקבל את הטובה עבד ועשה משהו בשביל אותה טובה והוא מקבל אותו בתורת שכר על מעשיו.

לכן ברא השם עולם, שבו נוכל "לעשות" משהו בשבילו. העולם הוא מקום שבו נעלם מציאות השם(עולם מלשון "העלם"), והשם מבקש מכל אחד מאתו לגלות את מציאותו לכל הברואים.

הדרך לגלות את מציאותו היינו ע"י עשיית המצוות. כל מצוה היא פעולה מדוייקת אשר מקבילה למציאות מוימת ברוחניות. וע"י עשיית הפעולה הגשמית בעולם הזה, אנו גורמים ע"י מעשינו להוריד את האור וההבנה של אותה מציאות רוחנית לתוך התודעה של האנושות, ובזה לגלות יותר את מציאות השם יתברך לידיעת והבנת כל בני עולם.

נמצא שהפרטים ה"קטנים" אינם משנים אצל השם אבל הם משנים לנו - שבכדי שנוכל לקבל את ההטבה האמיתית ע"י שאנחנו עושים "משהו" בשביל השם, נתן לנו השם דברים "קטנים" שהם בתחום כל אחד ואחד לעשות בכדי שנכל לגלות ע"י מעשים אלו את מציאותו יתברך בעולם (ואע"פ שהקב"ה יכול בעצמו לגלות את מציאותו לכל באי עולם, מ"מ הוא לא רוצה לעשות כך, כי הוא רוצה שישראל יעשו כן - ובאותה מדה שהוא סומלך עלינו לעשות את נחשב שפיר שאנו עשינו משהו בשביל השם) , ושעי"ז נזכה לקבל את ההטבה האמיתית ע"י שעשינו משהו כדי לקבלו.

בברכה,

רב נחום