כמה שאלות לגבי מעשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, * מצוות מעשר זה חובה? * האם צריך לעשר מלבד המשכורת גם ממקומות שונים כמו:א- כסף שמקבלים כל חודש מביטוח לאומי (קצבת ילדים), ב- מתנות כספיות שהמשפחה נותנת,ג- מלגות לימודים, ד- והחזר כסף שחייבים לנו (לדוג´ החזר מחברת פלאפון)? * האם חייב לעשר גם שהאדם נמצא "במינוס" בחשבון (חשוב לציין שהמינוס נגרם לא מביבוז מיותר אלא בגלל שהמשכורת אינה מספיקה). אשמח לקבלת תשובות. בברכה- חלי לוי.

תשובה

שלום וברכה

רוב הפוסקים סוברים שאכן יש חובה לעשר.

כל הכנסה חייבת במעשר.

מלגת לימודים וכן כל כסף שניתן לכיסוי מטרה מסויימת אינה חייבת במעשר. החזר כסף אינה חייבת במעשר.

אם המינוס הוא קבוע יש לעשר.

אם אין לך הכנסה כדי ההוצאות אין חובה לעשר.

בברכה - בנימין שמואלי