שאל את הרב - כללי

מס´ שאלות חשובות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב א.האם עפ"י דעת תורה מותר לי להעיר לאחותי על שבעלה אינו מקיים מצוות מסוימות שהיא בטוחה שהוא מקיימם או שאסור וזה עלול לערר את שלום הבית בינהם?.וישנו סיכוי שגם אם היא תדע על זה ותעיר לו זה לא ישנה תמצב. ב.איך נלחמים עם הגאווה.ידוע שהבעש"ט אמר שלגאווה אין כל עצה ויש להילחם בה כל עוד הינך חי אבל בכל זאת מה אפשר לעשות? ג.האם זבד הבת זוהי חובה?ועד איזה גיל יש לעשותה? ד.ביום שבת אני מתעוררת עושה קידוש שותה שתיה חמה ועוגיה ורק לאחר בין 3 ל4 שעות אנו קובעים סעודה האם יש צורך לחזור לקדש שוב פעם סמוך לסעודה או די בקדוש אחד? תודה מראש.היו ברוכים

תשובה

שלום וברכה

א. קשה להכריע ללא הכרת הנפשות של אחותך ובעלה וללא ידיעת הדברים שבעלה נמנע מלעשות.

ב. תלמדי את ספר מסילת ישירם פרק כב' וכג'.

ג. אין בכל חובה אולם גדולי ישראל החמירו מאוד בכך והיו מורים למי שלא עשו לה בילדותה זבד, שתשלים זאת בגדלותה.

ד. מאחר ואת אוכלת עוגה שיעור כזית אינך צריכה לקדש שוב.

בברכה - בנימין שמואלי