תפילה וברכות

עד איזה שעה בבוקר מותר לומר תפילות השחר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב אני נוהגת כל בוקר להתפלל תפילות השחר ואז תפילת 18 [מ"שמע ישראל"] ואז אני מסיימת בלומר עלינו לשבח. 1- האם הסדר הזה בסדר? 2-עד איזה שעה בבוקר מותר לומר תפילות השחר? והכי חשוב אם אני מתעוררת ה11 12 בצהריים האם להתפלל רגיל ע"פ הסדר בזה? 3-האם זה נכון שבברכות השחר כל פעם שכתוב "ברוך אתה ה´" צריך להשתחוות? תודה רבה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

1. בסדר גמור.

2. ברכות השחר אפשר בדיעבד כל היום ותפילת שמונה עשרה של שחרית עד חצות.  כיום ב 12:50 לערך.

חצי שעה לאחר חצות אפשר להתפלל את שמונה עשרה כתפילת מנחה.

3. אין צורך לכרוע.

בברכה - בנימין שמואלי