כשרות במקום חילוני

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, בחופש אתארח בעז"ה אצל דודתי בקנדה.היא אינה שומרת מצוות(היא מסורתית) אך היא צמחונית,ורציתי לדעת את דיני הכשרות שאני צריכה להקפיד עליהם שם: מה אני יכולה לאכול ממה להמנע מה דין הסירים שלה(וכן כל שאר הכלים) האם אני יכולה להשתמש בהם או להנות מאוכל צמחוני שבושל בהם-דגים ירקות וכדומה.יש לציין שאני חרדית ומשתדלת להקפיד כמה שאפשר בכשרויות אך בד בבד רוצה להמנע עד כמה שניתן מאי נעימויות ולכן רוצה לדעת הכל מראש.אני אשהה שם כשבועיים. תודה מראש יסכה נ.ב אשמח גם לקבל טיפים איך להקפיד על כל הלכות הצניעות גם בחופש וגם במקום שרחוק מהבית

תשובה

שלום וברכה

אם אכן מאז ומעולם היא אוכלת רק דגים כשרים וירקות כשרים אין בעיה להשתמש בסירים שלה ולאכול בכלים שלה.

אם בעבר היא השתמשה בבשר או בדג לא כשר אין היתר להשתמש בכליה אלא לאחר הגעלה.

תקבלי על עצמך ללמוד כל יום בספר מסילת ישרים. בעז"ה תוכלי להחזיק מעמד ביראת שמיים.

תקבלי על עצמך חוק ולא יעבור שלא לשנות כלל חלילה שום לבוש ממה שאת רגילה עד היום.

בברכה - בנימין שמואלי